Pohovory

6.2.2019 | Existuje více způsobů, jak se poprat s touto na pohovorech často omílanou otázkou. Přestože se nelze spolehnout na jeden přístup, který bude vyhovovat všem, rozhodně byste se měli zmínit o tom, jak je podle vás společnost, pro kterou chcete pracovat, skvělá.

Ukažte náborářům své nadšení i to, že jste se doma zodpovědně připravovali. Nasaďte laťku vysoko a ohromte je svými znalostmi o společnosti. „Moc rád bych se stal součástí této rostoucí firmy, která je lídrem v oblasti průmyslu a díky nedávné akvizici společnosti XYZ její vliv ještě poroste.“ Nebo zmiňte konkrétní informace ze sociálních sítí, protože jste zapáleným followerem na Twitteru i Facebooku.

Rozprávějte o tom, jak vás těší, že je značka v kontaktu se svými zákazníky, jak je orientovaná na lidi, kterým poskytuje své služby. Rozhodně neopomeňte zdůraznit, jak můžete díky svým dovednostem, zkušenostem a entuziasmu přispět k fungování společnosti zaměstnavatele a jak spolu budete výborně ladit. „Pět let jsem sbíral zkušenosti na obdobné pozici ve společnosti XYZ. Věřím, že je zde proměním ku prospěchu celé firmy.“

Vaše nadšení a entuziasmus pro práci i samotného zaměstnavatele by měly být vždy v popředí.